Sloopwerken:

Slopen is een wetenschap

De wereld verandert continu. Veranderende inzichten zorgen ervoor dat gebouwen en objecten niet meer bestaan. De maatschappelijke maar ook technische eisen worden steeds aangepast aan de tijd. Vroeger werd een object gesloopt omdat het moest verdwijnen. Niemand maakte zich druk over de restmaterialen die vrijkwamen bij sloop. Tegenwoordig is slopen een wetenschap. Met veel bouwtechnische kennis behandelen we objecten op een duurzame wijze. We breken niet zomaar af We maken vooraf een inventarisatie van producten en grondstoffen die geschikt zijn voor hergebruik. Niet meer te gebruiken materialen moeten op een verantwoorde wijze worden afgevoerd. Dit alles met inachtneming van alle milieu- en veiligheidsvoorschriften. Tielse Recycling is een internationaal opererend bedrijf dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een van de grotere gerespecteerde spelers op deze markt.

Totaalsloop

Tielse Recycling is ervaringsdeskundige op het gebied van totaalsloop van grote gebouwen, nutsbedrijven zoals energiecentrales maar ook van openbare kunstwerken zoals bruggen en viaducten. Ook spoorlijnen en wegen vormen een onderdeel van onze sloopactiviteiten. De projecten worden gerealiseerd met behulp van eigen materieel zoals kranen, hydraulische scharen en pneumatisch hogedrukgereedschap. Ook het transport wordt in eigen beheer georganiseerd. Is het noodzakelijk om extra capaciteit in te zetten dan beschikt Tielse Recycling over een aantal betrouwbare partners. Kortom wij beschikken over een netwerk van ondersteunende bedrijven die zorgen voor noodzakelijke aanvulling op hetzelfde kwaliteitsniveau.

Deel- en renovatiesloop

Een vak apart

Er zijn projecten die problemen veroorzaken omdat het betreffende project bijvoorbeeld op de monumentenlijst staat. Voor Tielse Recycling betekent dat niet een probleem maar een uitdaging. Deelsloop of renovatiesloop is dan het toverwoord. Door de aanwezige expertise kunnen wij inwendig slopen zodat er alleen een casco overblijft. Een nieuwe indeling kan er dan voor zorgen dat het pand een nieuwe bestemming krijgt terwijl het monumentale aanzicht behouden blijft.

Scheepssloop

Een schip is een groot object dat vele bruikbare materialen kan opleveren. Tielse Recycling kunt u inschakelen om uw schepen te slopen. Onze deskundige medewerkers zijn in staat om uw schepen op de meest efficiënte wijze te slopen en de bruikbare materialen af te voeren voor hergebruik.